U srcu svega je pirinač.

Iskustvo u uzgajanju pirinča koje je stečeno kroz pet generacija familije Perniotti u oblasti “Grange” (poljoprivredna oblast Vercelli) se višestruko isplatila. Tome je dopirneo i dugogodišnji trud na poboljšanju poljoprivrednih uslova na njohovom imanju, Tenuta Pracantone.

Oni su doneli jedinstven izbor: investiranje u kvalitet, eksperimentisanje i prilagođavanje agrikulturnih metoda sa minimalnim uticajem na okruženje, a uz istovremeno vraćanje tradicionalnim i vrednim autohtonim sortama ove dragocene žitarice.

Veliki uticaj na proširnje kompanije su imali znanje, posvećenost partnera u izboru sorti, istraživanje u oblasti prozvodnje kao i marketing koji je akcenat stavio na proizvod. A sve je to nastalo iz velike strasti ka poslu kojim se bave!

 

Pirinac Gli Aroni Passione Italiana Beograd

 Tehnika mlevenja pirinča pomoću ručno obrađenog kamena koji se koristi u mlinovima za krunjenje pirinča daje lako ljušćenje zrna a istovremeno zadržava hranljive sastojke u njegovoj untrašnjosti – što predstavlja zaslugu za ukus i konzistenciju skuvanog pirinča.

Gli Aironi kuvani pirinač (važan sastojak svake profesionalne kuhinje) ima strukturu koja je bogata višestrukim omotačima zrna, bogata je proteinima i mastima i koja se ne stvrdnjava nakon kuvanja. Očuvanje elastičnosti tokom kuvanja omogućava da se održi maksimalna apsorbcija tokom kuvanja.

  

Pirinac Gli Aroni Passione Italiana Beograd

 

  

Pirinac Gli Aroni Passione Italiana Beograd

 

 

 

Riso Carnaroli 1Kg

Pirinač GliAironi Carnaroli se prepoznaje istovremeno po kompaktnosti i po svom ukusu. Ako probate gliAironi kuvnani pirinač, videćete da zrno nabubri i da ispušta karakteristilni miris. Kada se od njega pravi rižoto, primetićete njegov neverovatan kapacitet da apsorbuje tečnosti nakon kuvanja, bez ljušćenja što vam daje nekoliko minuta više pre njegovog serviranja.

Pirinač GliAironi CARNAROLI je idealan za rižota i salate zbog velike konzistencije koju ima u zrnu.

Neto težina: 1KG

  

Pirinac Gli Aroni Passione Italiana Beograd