Od 2009. godine kompanija Passione Italiana iz Beograda se bavi uvozom i distribucijom vrhunskih vina i zanatskih proizvoda za Srbiju. Pečat Passione Italiana garantuje visoku profesionalnost, posvećenost, sigurnost kvaliteta, direktan kontat sa proizvođačima, apslolutno poznavanje i ekskluzivan izbor najboljih proizvoda sa oznakom „Made in Italy“.

Zašto sa nama?

Ljudi sa kojima poslujemo nisu samo naši kupci, oni su naši partneri. Mi sistematski razvijamo svoj portfolio nastojeći da poverenje naših partnera zadobijemo našom profesionalnošću.
Naša poslovna filozofija je jednostavna i jasna: obezbediti kvalitetnu ponudu po konkurentim cenama.

Osnivač
Borjana Bošnjak, diplomirani sommelier AIS (Associazione Italiana Sommelier), od 1992. radi u Toskani, u Montalćinu, baveći se vinom.
Nakon školovanja u Londonu, u ovom prelepom toskanskom gradiću pronašla je prostor za sopstvenu kreativnost i stvaranje. Iz pasije koju je Borjana gajila godinama ka ovom jednistvenom podneblju, ka njegovim darovima i načinu života u ovom pitomom kraju, 2009. godine rođena je kompanija Passione Italiana.
Njena posvećenost ovoj zemlji i duboko poznavanje enogastronomije, izraženo je u njenom ekskluzivnom izboru najboljih proizvoda sa oznakom „Made in Italy“.

Naš tim
Njegovo puno ime i prezime je Vladimir Savić. Ljudima iz vinskog sveta ovo ime govori dosta... Radi se o jednom izuzetno talentovanom mladom Beograđaninu, čije poznavanje vina prevazilazi jedino ljubav prema ovom Božijem napitku. Da bi na neki način pečatirao to svoje znanje i naklonost, sa lakoćom završava oba validna postojeća kursa za somelijere u zemlji. Te diplome predstavljaju neki oblik karte za „vinsko pozorište“ u profesionalnom smislu.
Od sporednih uloga, koje je igrao po nekim vinotekama, njegov talenat i profesionalizam dobijaju ozbiljniju potvrdu u novembru 2012. Tada Vladimir ostavlja iza sebe sporedne uloge koje je do tog trenutka imao u drugim vinskim kućama, te postaje odgovorno lice u kompaniji „Passione Italiana“, gde i danas, sa velikim uspehom radi.