U 19. veku Giovanni Conterno pridružio se ocu na porodičnom imanju u Monforte d'Alba. Ova vinarija je imala uspeha u izvozu od samog početka sa svojim Barolo Riserva, koji je proizveden samo u najboljim godinama. Krajem 1930-ih, Giovanni je predao posao svom sinu Giacomu, kojeg su potom pratili njegovi sinovi Giovanni i Aldo.


Međutim, nekolik ogodina kasnije, i nakon nekog vremena provedenog u Kaliforniji, Aldo je odlučio da 1969. godine osnuje vlastitu domenu, Poderi Aldo Conterno.


 

  

Aldo Conterno

 

Vinarija "Poderi Aldo Conterno" nalazi se u Bussiji Monforte d'Alba koja je srce Barolo oblasti. Imanje, koje pravi vino isključivo od sopstvenog grožđa, sastoji se od 25 hektara vinograda.
Uvek prateći strogu porodičnu tradiciju, crvena vina se ne bistre niti filtriraju.
Njihvi vinogradi Romirasco, Cicala i Colonnello, koji se nalaze u Bussiji Monforte d’Alba, predstavljaju pravi izraz Langa teroara.

 

 

Osobine zemljišta, teroar, klimatski uslovi specifični posebno za ovu regiju, uz puno rada i truda u vinogradu i umeće vinara je ono što Nebiolu, kao veoma osetljivoj sorti daje specifičan karakter, a Barolu posebnu prepoznatljivost.