Vino.... Porodična strast


Istorijat vinarije Società Agricola Colli Asolani potiče još sa početka 1900 kada je pradeda Giovanni Bedin počeo da se bavi rasađivanjem vinograda i da uzgaja svoje grožđe.


 

U simpatičnom prirodnom okruženju brda Asolo (Treviso – Veneto), u srcu podneblja gde se proizvodi Prosecco, porodica Bedin se već generacijama bavi proizvodnjom vina i daje svoj lični pečat ovim penušavim vinima koja iskazuju njihov jedinstven teroar i poreklo


 

  

Colli Asolani di Bedin Enrico

 

Danas Società Agricola Colli Asolani sa svojih 40 hektara vinograda predstavlja modernu vinariju projektovanu za budućnost ali i dobro ukorenjenu u prošlosti svog zavičaja. Nakon četiri generacije, familija Bedin još uvek uspeva da pretvori svoju strast u zanimanje uz kombinaciju pružanja posebne pažnje na kvalitet proizvoda ali i uz napor unapređenja i promocije teritorije, čuvajući autohtone sorte grožđa bogate aromama i ukusima lokalnih sela.

 

Vinarija se nalazi u Kornudi (Cornuda), na pola puta između Venecije i Dolomita, gradiću u srcu regije Treviso (takozvana MarcaTrevigiana) u podnožju antičkog svetilišta Madonna della Rocca koja sa vrha brda dominira seoskom ambijentu.

Ovo je zavičaj vina Prosecco DOCG Asolo, vina velike vrednosti čija snaga leži u posebnosti njegovog teroara.