Paolo Scavino je stara vinarija koja se nalazi u regiji Barolo. Osnovali su je 1921 Lorenco Skavino (Lorenzo Scavino) i njegov sin Paolo u mestu Castiglione Falletto.
Porodica se već četiri generacije fokusira na proizvodnju visoko kvalitetnih vina koristeći autohtone sorte Dolćeto (Dolcetto), Barbera i Nebiolo (Nebbiolo).


Porodica uzgaja sopstveno grožđe na površini od 23 hektara koji se nalaze u regiji Barolo i proizvodi oko 120.000 boca godišnje.
Danas vinariju vode Enriko Skavino (Enrico Scavino) sa svojim ćerkama Enrikom (Enrica) i Elisom.


 

  

Paolo Scavino

 

Porodica Skavino (Scavino) se još od svog osnivanja izdvaja po tome što vodi veliku brigu o vinogradima sa velikom strašću posvećenom teroaru. Oni duboko veruju u vitikultutu i stavljaju je iznad enologije. Oni rade da bi pokazali i vrednovali jedinstveni izraz i identitet 19 cru vinograda koje poseduju u 6 od 11 sela koja pripadaju regiji Barolo. Ovakva fragmentacije je izuzetna i veoma vredna. Ona predstavlja mogućnost vrednovanja razlika koje nastaju u prirodi. Čistoća izraza, kompleksnost i elegancija je ono čemu streme da dobiju od svojih vina.

Paolo Scavino

 

 

Enriko Skavino je odmalena, tačnije 1951, kada je imao 10 godina počeo sa svojim ocem Paolom da radi u vinogradu.
Još kao mladi vinar, on je od svog oca nasledio strast i privrženost zemlji kojoj pripada. Za njim je preko 60 berbi koje su mu donele dragoceno iskustvo.