Država, Regija, Mesto: Italija, Toskana, Montalcino (SI)
Crveno, suvo, mirno vino
Odležavanje: Vrsta grožđa: 100% Sangioveset
18 meseci u velikim hrastovim bačvamai TONNEAUX (500l)
Rosso di Montalcino se proizvodi u vinogradima Le Ćetine, koji se nalaze na jugo – jugoistočnom brežuljku teritorije Montalćina. Ovo vino odležava u hrastovim buradima 12 meseci duže nego što je uobičajeno, a njegove karakteristike se zaista približavaju vinu Brunelu i često je identifikovan kao „Mladi Brunelo“.
Vino je snažno i elegantno sa notama crvenog voća, lista duvana i začina. Pitko odmah nakon stavljanja u promet, a istovremeno može da odležava i mnogo duže, minimum desetak godina!
Izuzetan kvalitet vinograda, profesionalan pristup u proizvodnji, maksimalna briga o vinovoj lozi i, pre svega, poštovanje tradicije u procesima proizvodnje vina, vremenom su ovoj kući doneli i ugledna priznanja